Professor Jaco van de Pol waarnemend wetenschappelijk directeur CTIT

Het College van Bestuur heeft prof. dr. Jaco van de Pol benoemd tot waarnemend Wetenschappelijk Directeur van het Centrum voor Telematica en Informatietechnologie (CTIT) van de UT. De benoeming geldt vooralsnog voor een half jaar.

Prof. Jaco van de Pol (1969) is sinds 2007 verbonden aan de Universiteit Twente, waar hij de leerstoel Formal Methods and Tools leidt. Hij is gespecialiseerd in geavanceerde technieken, zoals model checking, om de betrouwbaarheid en veiligheid van complexe systemen te testen. Van de Pol studeerde en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Hij was onder meer werkzaam bij het Centrum voor Wiskunde en Informatica in Amsterdam, de LMU München en de TU Eindhoven. Hij coördineert het UT-aandeel in het 3TU Centre on Dependable ICT Systems (3TU.CEDICT) en is al lid van het expertiseteam dat het CTIT-bestuur adviseert.

Prof. Van de Pol volgt in deze functie tijdelijk prof. Peter Apers op, die per 1 januari 2014 decaan wordt van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI).

December 11, 2013
Go to the news overview.